jueves, 20 de mayo de 2010

Viquipèdia a Terrassa

El proper dia 5 de juny, l'entitat Aprenem organitza un taller d'edició de la Viquipèdia a la biblioteca del districte 2 de Terrassa anomenat "Fem créixer la Viquipèdia". És bo que els ajuntaments s'involucren i promocionen l'edició a les biblioteques, i és millor que es promocione l'edició en qualsevol llengua i que això puga servir com a element integrador a la societat.

martes, 11 de mayo de 2010

Biquipedia alcanza los 20.000 artículos

En noviembre de 2008 escribí una entrada en la que comentaba que Biquipedia, la Wikipedia en aragonés, había alcanzado los 10.000 artículos. Hace bien poco ha doblado esa cifra y ha alcanzado los 20.000, cifra nada desdeñable si se tiene en cuenta el número de hablantes de esa lengua, teniendo el ratio más bajo tras el ido, con 1,6 hablantes por artículo, mientras que en español la cifra es de 791,1 o en catalán de 31,9, los otros dos idiomas de Aragón. La Biquipedia es la 50.ª en la clasificación que se hace en meta en base a un cierto grupo de artículos, por delante de idiomas nacionales como el islandés, el tagalo, el estonio, el afrikaans, etc.

En el proceso que se ha seguido para intentar crear Wikimedia España tuve cierta discusión con Manuel Trujillo, uno de los usuarios más activos en esta wiki, y llegó a decirme que si despreciaba el aragonés. Nunca más lejos de la realidad. A veces las cosas tras una pantalla parecen una cosa, pero seguro que si algún día podemos quedar y tomarnos un vinito y un buen plato de jamón de Teruel vemos las cosas de otro modo.

Ya les felicité en aquel momento y lo hago ahora de nuevo. Y si algún usuario de an:wiki lee esto, quiero animarle a que siga con su empeño.

martes, 4 de mayo de 2010

Tarraco Wiki

Fins fa bén poc no coneixia cap projecte enciclopèdic local, el que coneixem com a localpèdies, en català/valencia més enllà de la de la meua localitat i que va ser pionera, Vilapèdia. La cosa era bén extranya donat que en Catalunya hi ha un molt bon moviment pel coneixement lliure, però les localpèdies pareixia que eren cosa d'Andalucia sobre tot, amb altres a Salamanca o Madrid. Però no fa molt, el 29 d'abril de 2010, es va crear una nova localpèdia per a Tarragona. L'han anomenada Tarraco Wiki i està escrita en català (per això he decidit escriure este post en esta llengua i no en castellà com venia sent habitual). Per sort el projecte ja desde la seua creació compta amb la llicència CC-BY-SA, amb la qual cosa és lliure i compatible amb la Viquipèdia. Una feina menys per a que estos projectes publiquen amb esta llicència. Ara, tan sols cal dessitjar sort als seus col·laboradors i que dure molts anys. Benvinguda Tarraco Wiki.
 
Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.